Μετακομίζω.

Μετακομίζω γιατί χωρίζω/

σαν αλήτης να γυρίζω/

να πονάω, να δακρύζω/

πίσω δεν ξαναγυρίζω

Δύο μετακομίσεις σε μία σεζόν-και ποιος ξέρει μέχρι το καλοκαίρι τι γίνεται- δεν είναι και λίγο. Για όποιο λόγο και να μετακομίζεις ωστόσο, δεν είναι κι άσχημα: γνωρίζεις νέες περιοχές, νέες φάτσες που δεν θυμάσαι από που τους ξέρεις(περιπτερά, πωλήτριες, υπαλλήλους βίντεο κλαμπ, γυμναστές, τους κλασικούς θαμώνες των καφενείων, τον αλαφροϊσκιωτο της γειτονιάς, τους υπόλοιπους ενοίκους της πολυκατοικίας), περπατάς αρκετά την Αθήνα, συχνάζεις σε άλλα μέρη· φίλους και σχέση κρατάς, δεν αλλάζεις και ταυτότητα.

1)Σ’ αγαπώ-Μ’ αγαπάς. Το αντιπροσωπευτικό και παντοτινό ζευγάρι Δήμητρας-Θοδωρή αναγκάζεται να μετακομίσει και ψάχνει στις αγγελίες των εφημερίδων σπίτι και περιοχή. Φυσικά, πάνω στο ψάξιμο βγαίνουν όλες οι μικρονευρώσεις και εμμονές του ζεύγους, καθώς και ο παραλογισμός που επικρατεί στα ενοίκια και στους ιδιοκτήτες (απ’ τη ζωή βγαλμένα όλα). Και αναδεικνύεται και το δεύτερο μεγαλύτερο ερώτημα μετά το «πότε θα γίνω μάνα;» που χάραξε γενιές. Μα φυσικά, μιλώ για το «Γκάζι ή Γκύζη;».

(δείτε κατά προτίμηση από το 6ο λεπτό και μετά)

2)Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι. Πρόκειται για τον πρόγονο όλων των καλών, γλυκών, έξυπνων κομεντί, με πρωταγωνιστές τους Μεγκ Ράιαν και Μπίλι Κρίσταλ, οι οποίοι αρχικά αντιπαθιούνται, στη συνέχεια γίνονται φίλοι και στο τέλος σύντροφοι. Καλά, δεν πειράζει που ανέφερα πώς καταλήγει η ταινία, δεν αποκάλυψα και το τέλος του Lost.

Πολύ αστείο είναι το ζευγάρι των φίλων τους όταν αποφασίζουν να μετακομίσουν μαζί και προσπαθούν να συμφωνήσουν ποια πράγματα του ενός και του άλλου θα κρατήσουν στο κοινό τους σπίτι. Προσοχή!

2 3 4 5

3)Αν δεν μετακομίζεις με σύντροφο βέβαια, αλλά με αγνώστους για συγκάτοικους, δεν ξέρεις πάντα τι θα σου ξημερώσει. Να, εδώ τα παιδιά της ιστορίας, βρήκαν νεκρό τον καινούριο τους συγκάτοικο και αυτό πυροδότησε μεγάλες περιπέτειες, ανατροπές και χιουμοριστικές στιγμές. Ο ελληνικός τίτλος Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων”, κάπως άσχετος με τον πρωτότυπο αλλά κατόρθωσε να μείνει και σαν έκφραση νομίζω.

7 8 9 10 11

Συνοπτικά:

1)Σ’ αγαπώ – Μ’ αγαπάς

2)When Harry met Sally

3)Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων

Κάθε Τετάρτη μας διαβάζετε και στο e-tetRadio.

Advertisements

3 thoughts on “Μετακομίζω.

  1. εμένα τώρα που μου ήρθε sex and the city το movie περικαλώ κ την κάρι ΜΠΡΑΤΣΟ να αφήνει το γνωστό δωματιοσπιτάκι για να πάει να μείνει με μίστερ μπιγκ έχω κάτι γιατρέ μου????!!!
    μεταξύ μας για τέτοια ντουλάπα κ εγώ θα πήγαινα…..
    παρεμπιπτόντως τέλεια ταινία το ”μικρα εγκλήματα μεταξύ φίλων”

    • καλά, εννοείται κάρι μπράντσο κα μετακόμιση με μίστερ μπιγκ θυμάμαι. επίσης, έλεγα να βάλω και τότε που είχαν ανταλλάξει σπίτια μόνικα-ρέιτσελ με τσάντλερ-τζόι λόγω στοιχήματος από friends.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s